Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wegetariańskie kotlety z soczewicą"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336769
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4326
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423723
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336769
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4326
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423723
Składniki
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj paprykę, chwilę smaż, wsyp soczewicę i wymieszaj. Wlej 2 niepełne szklanki wody, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotuj, mieszając, aż soczewica wchłonie wodę.
Przestudź, dodaj jajko i ser. Wymieszaj, uformuj kotlety.
Obtocz je w bułce tartej i smaż na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawaj np. z brokułami i majonezowym sosem curry.Źródło: Świat kobiety