Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wegetariańskie kotlety z soczewicą"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj paprykę, chwilę smaż, wsyp soczewicę i wymieszaj. Wlej 2 niepełne szklanki wody, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotuj, mieszając, aż soczewica wchłonie wodę.
Przestudź, dodaj jajko i ser. Wymieszaj, uformuj kotlety.
Obtocz je w bułce tartej i smaż na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawaj np. z brokułami i majonezowym sosem curry.Źródło: Świat kobiety