Do góry

Desery Przepis na:

Wegetariańskie kotlety z soczewicą

Wegetariańskie kotlety z soczewicą

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28016

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Wegetariańskie kotlety z soczewicą"

Składniki

  • 250 g czerwonej soczewicy
  • 1/2 szklanki startego żółtego sera
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • czerwona papryka
  • ostra papryka
  • sól, pieprz
  • jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wegetariańskie kotlety z soczewicą

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.

  2. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj paprykę, chwilę smaż, wsyp soczewicę i wymieszaj. Wlej 2 niepełne szklanki wody, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotuj, mieszając, aż soczewica wchłonie wodę.

  3. Przestudź, dodaj jajko i ser. Wymieszaj, uformuj kotlety.

  4. Obtocz je w bułce tartej i smaż na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawaj np. z brokułami i majonezowym sosem curry.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń