Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wegetariańskie kotlety z soczewicą"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10987
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5400
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13256
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5017
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10987
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5400
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13256
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5017
Składniki
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj paprykę, chwilę smaż, wsyp soczewicę i wymieszaj. Wlej 2 niepełne szklanki wody, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotuj, mieszając, aż soczewica wchłonie wodę.
Przestudź, dodaj jajko i ser. Wymieszaj, uformuj kotlety.
Obtocz je w bułce tartej i smaż na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawaj np. z brokułami i majonezowym sosem curry.Źródło: Świat kobiety