Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wegetariańskie kotlety z soczewicą"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj paprykę, chwilę smaż, wsyp soczewicę i wymieszaj. Wlej 2 niepełne szklanki wody, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotuj, mieszając, aż soczewica wchłonie wodę.
Przestudź, dodaj jajko i ser. Wymieszaj, uformuj kotlety.
Obtocz je w bułce tartej i smaż na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawaj np. z brokułami i majonezowym sosem curry.Źródło: Świat kobiety