Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2405
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8798
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2405
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8798
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,przesiać przez sito,dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować tłuszczem,wylepić ja rozwałkowanym ciastem.
Wiśnie zagotować z cukrem i odsączyć na sicie. Z soku ( 400 ml ) ugotować budyń. Wiśnie wymieszać z gorącym budyniem i wyłożyć na ciasto.
Przygotować kruszonkę. Posypać nią ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok.35 minut w temperaturze 180C.
Schłodzoną śmietanę, cukier puder i śmietan-fixy ubić mikserem. Wierzch wystudzonego ciasta udekorować ubitą śmietaną, wiśniami i listkami mięty. Całość posypać kakao.