Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 993
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5574
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8712
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17938
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 993
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5574
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8712
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17938
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,przesiać przez sito,dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować tłuszczem,wylepić ja rozwałkowanym ciastem.
Wiśnie zagotować z cukrem i odsączyć na sicie. Z soku ( 400 ml ) ugotować budyń. Wiśnie wymieszać z gorącym budyniem i wyłożyć na ciasto.
Przygotować kruszonkę. Posypać nią ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok.35 minut w temperaturze 180C.
Schłodzoną śmietanę, cukier puder i śmietan-fixy ubić mikserem. Wierzch wystudzonego ciasta udekorować ubitą śmietaną, wiśniami i listkami mięty. Całość posypać kakao.