Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2121
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 93
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 178
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 172
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2121
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 93
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 178
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 172
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,przesiać przez sito,dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować tłuszczem,wylepić ja rozwałkowanym ciastem.
Wiśnie zagotować z cukrem i odsączyć na sicie. Z soku ( 400 ml ) ugotować budyń. Wiśnie wymieszać z gorącym budyniem i wyłożyć na ciasto.
Przygotować kruszonkę. Posypać nią ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok.35 minut w temperaturze 180C.
Schłodzoną śmietanę, cukier puder i śmietan-fixy ubić mikserem. Wierzch wystudzonego ciasta udekorować ubitą śmietaną, wiśniami i listkami mięty. Całość posypać kakao.