Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny przepis,delikatne i pyszne ciasteczka:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8129
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 403
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8129
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 403
Składniki
Miksujemy razem wino,oliwe z oliwek,sok z cytryny i cukier.Dodajemy mąkę,zagniatamy ciasto.Z ciasta wycinamy paski,rolujemy i ukłdamy z nich kółeczko łącząc końce.Górną stroną uciskamy w cukrze i wykładamy na blasze.
Pieczemy w mocno rozgrzanym piekarniku 175 stopni ok 10-12 minut.Ja użyłam wina białego pół słodkiego,ale z powodzeniem można użyć każdego białego.