Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny przepis,delikatne i pyszne ciasteczka:)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 967
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13574
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 967
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13574
Składniki
Miksujemy razem wino,oliwe z oliwek,sok z cytryny i cukier.Dodajemy mąkę,zagniatamy ciasto.Z ciasta wycinamy paski,rolujemy i ukłdamy z nich kółeczko łącząc końce.Górną stroną uciskamy w cukrze i wykładamy na blasze.
Pieczemy w mocno rozgrzanym piekarniku 175 stopni ok 10-12 minut.Ja użyłam wina białego pół słodkiego,ale z powodzeniem można użyć każdego białego.