Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis sprzed...jakichś 18 lat :) Wyszperany kiedyś w "Filipince" - zdjęcie oryginalne z gazety :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3843
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3843
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Składniki
Mąkę siekamy z masłem. lekko solimy. Dodajemy tyle zimnej wody, aby ciasto było w miarę miękkie. Zagniatamy szybko, wałkujemy i kroimy na nieduże trójkąty. Trzeba używać ostrego noża, bo ciasto lubi się przyklejać.
Smarujemy blachę tłuszczem i układamy ciasteczka, smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy przyprawami według gustu (ja lubię i kminek i sól). Pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor. Świetne do np. piwa :)