Do góry

Napoje Przepis na:

Bezglutenowe smoothie z Inką

Bezglutenowe smoothie z Inką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 4420

Pożywne i sycące smoothie dla bezglutenowców i nie tylko :)

Składniki

  • 2 łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej
  • 200 ml mleka
  • Połówka jabłka
  • Połówka pomarańczy
  • 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • Szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka miodu
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko zagotuj. Następnie zalej nim dwie łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej. Odstaw do ostygnięcia.

  2. Do misy blendera wrzuć obraną i pozbawioną gniazda nasiennego połówkę jabłka oraz wyciśnij sok z połowy pomarańczy. Dodaj dwie łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i zblenduj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji.

  3. Tak przygotowaną masę zalej ostudzoną Inką Bezglutenową. Dodaj szczyptę cynamonu i łyżeczkę miodu. Całość ponownie zblenduj. Twoje delikatne piankowe smoothie gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń