Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 820
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12669
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 820
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12669
Składniki
Umyj cytryny i obierz ze skórki (można obrać nożem lub zetrzeć na tartce o grubych oczkach, postaraj się jak najcieniej),
obraną skórkę zagotuj w 0,5 litra wody z cukrem,
następnie wyciśnij sok z obranych cytryn i odstaw,
gdy już woda ze skórkami ostygnie dolej do niej sok z cytryny,
całość przelej przez drobne sitko aby pozbyć się pestek skórek, i nadmiaru miąszu,
wlej spirytus i wymieszaj, rozlej w butelki i na zdrowie