Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8535
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1779
Polecam.
Odsłon: 508
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8535
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1779
Polecam.
Odsłon: 508
Składniki
Umyj cytryny i obierz ze skórki (można obrać nożem lub zetrzeć na tartce o grubych oczkach, postaraj się jak najcieniej),
obraną skórkę zagotuj w 0,5 litra wody z cukrem,
następnie wyciśnij sok z obranych cytryn i odstaw,
gdy już woda ze skórkami ostygnie dolej do niej sok z cytryny,
całość przelej przez drobne sitko aby pozbyć się pestek skórek, i nadmiaru miąszu,
wlej spirytus i wymieszaj, rozlej w butelki i na zdrowie