Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12690
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13833
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5790
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12690
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13833
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5790
Składniki
Umyj cytryny i obierz ze skórki (można obrać nożem lub zetrzeć na tartce o grubych oczkach, postaraj się jak najcieniej),
obraną skórkę zagotuj w 0,5 litra wody z cukrem,
następnie wyciśnij sok z obranych cytryn i odstaw,
gdy już woda ze skórkami ostygnie dolej do niej sok z cytryny,
całość przelej przez drobne sitko aby pozbyć się pestek skórek, i nadmiaru miąszu,
wlej spirytus i wymieszaj, rozlej w butelki i na zdrowie