Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7462
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2395
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7462
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2395
Składniki
Umyj cytryny i obierz ze skórki (można obrać nożem lub zetrzeć na tartce o grubych oczkach, postaraj się jak najcieniej),
obraną skórkę zagotuj w 0,5 litra wody z cukrem,
następnie wyciśnij sok z obranych cytryn i odstaw,
gdy już woda ze skórkami ostygnie dolej do niej sok z cytryny,
całość przelej przez drobne sitko aby pozbyć się pestek skórek, i nadmiaru miąszu,
wlej spirytus i wymieszaj, rozlej w butelki i na zdrowie