Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogi,prosty i doskonały alkohol dla Pań lubiących kokosowe smaki ;)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 66
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1106
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15405
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 66
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1106
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15405
Składniki
Do szczelnie zamykanego słoika wsyp wiórki kokosowe i zalej spirytusem. UWAGA! Wiórki trzeba "moczyć" około tygodnia przynajmniej raz dziennie silnie wstrząsając.
Do wysokiego naczynia przecedzić przez gazę spirytus. Wiórki bardzo mocno odcisnąć,odzyskując jak najwięcej płynu.
Miksując wlewać do alkoholu cienką strużką mleko słodzone,póżniej mleka niesłodzone. Płyn zgęstnieje,ale to normalne ;)
Alkohol przechowywać w lodówce.
Zależnie od naszych upodobań można dodawać mniej mleka słodzonego - drink będzie mniej słodki. Życzę smacznego!