Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogi,prosty i doskonały alkohol dla Pań lubiących kokosowe smaki ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414621
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414621
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Do szczelnie zamykanego słoika wsyp wiórki kokosowe i zalej spirytusem. UWAGA! Wiórki trzeba "moczyć" około tygodnia przynajmniej raz dziennie silnie wstrząsając.
Do wysokiego naczynia przecedzić przez gazę spirytus. Wiórki bardzo mocno odcisnąć,odzyskując jak najwięcej płynu.
Miksując wlewać do alkoholu cienką strużką mleko słodzone,póżniej mleka niesłodzone. Płyn zgęstnieje,ale to normalne ;)
Alkohol przechowywać w lodówce.
Zależnie od naszych upodobań można dodawać mniej mleka słodzonego - drink będzie mniej słodki. Życzę smacznego!