Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna czekolada, zmrożona latem, na ciepło w zimie, pyszna, łatwa w przygotowaniu:)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8473
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1723
Polecam.
Odsłon: 497
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8473
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1723
Polecam.
Odsłon: 497
Składniki
do garnka (na małym ogniu), wlewamy mleko, śmietankę, dodajemy cukry żółtko, masło, energicznie mieszamy, wlewamy odrobinę mleka do szklanki, tak by rozpuściła się łyżeczka proszku budyniowego, tak przygotowany płyn wlewamy do garnka, mieszając. Gdy osiągniemy lekko gęstą konsystencję, dosypujemy kakao, mieszamy. Gotujemy minutę, deser gotowy:)