Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna czekolada, zmrożona latem, na ciepło w zimie, pyszna, łatwa w przygotowaniu:)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6446
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114878
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6446
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114878
Składniki
do garnka (na małym ogniu), wlewamy mleko, śmietankę, dodajemy cukry żółtko, masło, energicznie mieszamy, wlewamy odrobinę mleka do szklanki, tak by rozpuściła się łyżeczka proszku budyniowego, tak przygotowany płyn wlewamy do garnka, mieszając. Gdy osiągniemy lekko gęstą konsystencję, dosypujemy kakao, mieszamy. Gotujemy minutę, deser gotowy:)