Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Likier czekoladowy"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Czekolady kruszę na mniejsze kawałki, rozpuszczam na parze i lekko studzę. Następnie łączę je ze śmietanką, wsypuję cukier puder i starannie mieszam. Wlewam wódkę, dodaję przyprawę do piernika i znów mieszam.
Przelewam likier do butelki, schładzam w lodówce, bo taki zimny najlepiej smakuje.
25 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 4 złŹródło: Kobieta i życie