Do góry

Napoje Przepis na:

Mojito

Mojito

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 1020

Dodano:

Odsłon: 22993

Mojito to orzeźwiający koktajl alkoholowy pochodzenia kubańskiego o słodko-kwaśno-miętowym smaku. Był ulubionym drinkiem Ernesta Hemingwaya.

Składniki

  • biały rum, 25 ml
  • limonka, połówka
  • listek mięty, 4
  • cukier, 1 łyżeczka
  • lód, 1/2 szklanki
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Mojito

Przygotowanie

  1. W wysokiej i wąskiej szklance ugnieść mięte, cukier i limonkę. Dodać kruszony lód do wysokości 3/4 szklanki i zalać rumem. Przyozdobić listkiem mięty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń