Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus dla koneserów witamin. Smaczny, zdrowy, szybki w przygotowaniu. Ze względu na kolor- idealny na Walentynki.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1130
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1730
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5771
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1130
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1730
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5771
Składniki
Maliny lub jeżyny zmiksować. Przecedzić przez sito (z drobnymi oczkami) aby nie było pestek. Odłożyć na 10- 15 minut do zamrażarki. Dodać kostki lodu, ponownie zmiksować. Dodać do smaku cukru i odrobinę soku z cytryny, wymieszać. Wrzucić kostki lodu. Udekorować (np. malinami, jeżynami, bitą śmietaną, truskawkami, posypką, czekoladowymi serduszkami).