Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka orzechowa (żołądkówka) bardzo dobra na niestrawność 1-3 kieliszków 0,25g do 3 x dziennie W razie częstszego stosowania może się skończyć w klubie AA
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1699
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17875
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1929
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1699
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17875
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1929
Składniki
Orzechy zerwać na początku lipca, pokroić na 4 części, włożyć do słoja i zalać alkoholem. Słój zamknąć i odstawić na 6 tygodni. Co kilka dni zamieszać drewnianą łyżką. Następnie przecedzić i przelać do butelki.
Orzechy zasypać cukrem tak aby przykrył orzechy i odczekać aż zrobi się syrop. Następnie połączyć syrop z nalewem. Odstawić i zapomnieć do zimy :)