Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka orzechowa (żołądkówka) bardzo dobra na niestrawność 1-3 kieliszków 0,25g do 3 x dziennie W razie częstszego stosowania może się skończyć w klubie AA
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3549
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 613
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3772
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 333
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 600
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3549
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 613
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3772
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 333
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 600
Składniki
Orzechy zerwać na początku lipca, pokroić na 4 części, włożyć do słoja i zalać alkoholem. Słój zamknąć i odstawić na 6 tygodni. Co kilka dni zamieszać drewnianą łyżką. Następnie przecedzić i przelać do butelki.
Orzechy zasypać cukrem tak aby przykrył orzechy i odczekać aż zrobi się syrop. Następnie połączyć syrop z nalewem. Odstawić i zapomnieć do zimy :)