Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka orzechowa (żołądkówka) bardzo dobra na niestrawność 1-3 kieliszków 0,25g do 3 x dziennie W razie częstszego stosowania może się skończyć w klubie AA
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2536
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1912
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1670
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2536
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1912
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1670
Składniki
Orzechy zerwać na początku lipca, pokroić na 4 części, włożyć do słoja i zalać alkoholem. Słój zamknąć i odstawić na 6 tygodni. Co kilka dni zamieszać drewnianą łyżką. Następnie przecedzić i przelać do butelki.
Orzechy zasypać cukrem tak aby przykrył orzechy i odczekać aż zrobi się syrop. Następnie połączyć syrop z nalewem. Odstawić i zapomnieć do zimy :)