Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 13
Dodano: 03.08.2011
Odsłon: 24732
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Orzechy zerwać na początku lipca, pokroić na 4 części, włożyć do słoja i zalać alkoholem. Słój zamknąć i odstawić na 6 tygodni. Co kilka dni zamieszać drewnianą łyżką. Następnie przecedzić i przelać do butelki.
Orzechy zasypać cukrem tak aby przykrył orzechy i odczekać aż zrobi się syrop. Następnie połączyć syrop z nalewem. Odstawić i zapomnieć do zimy :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kasiulkaxi 09 listopada 2015Zgłoś do usunięcia
w swoim przepisie miałam 20 orzechów na litr alkoholu (tj. 0,5l wódki i 0,5l spirytusu), więc proporcje wydają mi się ok0 Kto głosował? | Odpowiedz

manson 04 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Coś z tym proporcjami nie tak.1:1?Ja robię z 3-4 niedojrzałych orzechów na 0,5l spirytusu.Nie jest jeszcze za późno,ale to ostatni moment..
0 Kto głosował? | Odpowiedz