Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sok Kubuś bez konieczności używania sokowirówki, a smakuje jak znany kubuś!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17623
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1766
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15265
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4973
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9002
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17623
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1766
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15265
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4973
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9002
Składniki
Ostatnio szukałam wiele pomysłow i rozwiązań, aby zrobic sok Kubuś domowymi sposobami, ale który nie wymagałby sokowirówki. Uwielbiam Kubusia z bananem i pomarańczą więc postarałam się o właśnie taki smak. Marchew gotujemy w „skorupkach” czyli nie obieramy jej. Marchew zachowuje w środku większość witamin niż kiedy gotujemy ją obraną i pokrojoną. Po zagotowaniu odstawiamy do wystudzenia, kolejno po wystudzeniu obieramy i kroimy na połowę Kolejno przekładamy w wysoki pojemnik, dolewamy 1 szklankę wody i razem wszystko blendujemy. Można dodać cukier przed blendowaniem marchwi. Ja nie dodawałam, bo pomarańcz i banan są już słodkie.
Kiedy posiadamy już zblendowaną masę dodajemy do niej sok z pomarańczy i zblendowanego banana
Mieszamy całość i podajemy.