Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oxymel* na bazie żywego octu z tarniny, miodu i igieł sosnowych * Z greki starożytnej ὀξύμελι (kwas i miód)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1531
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1285
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1177
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1531
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1285
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1177
Składniki
Igły sosnowe zalać mieszanką octu i miodu w słoiku. Pozostaw na minimum 2 tygodnie, regularnie wstrząsając słoikiem. Przecedź oxymel i przelej do butelek.
Oxymel należy spożyć w ciągu 6 miesięcy. Najlepiej codziennie pić 1-2 łyżki oxymelu z letnią wodą.