Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oxymel* na bazie żywego octu z tarniny, miodu i igieł sosnowych * Z greki starożytnej ὀξύμελι (kwas i miód)
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 75
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 60
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 157
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 260
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 75
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 60
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 157
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 260
Składniki
Igły sosnowe zalać mieszanką octu i miodu w słoiku. Pozostaw na minimum 2 tygodnie, regularnie wstrząsając słoikiem. Przecedź oxymel i przelej do butelek.
Oxymel należy spożyć w ciągu 6 miesięcy. Najlepiej codziennie pić 1-2 łyżki oxymelu z letnią wodą.