Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oxymel* na bazie żywego octu z tarniny, miodu i igieł sosnowych * Z greki starożytnej ὀξύμελι (kwas i miód)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11785
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1283
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12420
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3299
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11785
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1283
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12420
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3299
Składniki
Igły sosnowe zalać mieszanką octu i miodu w słoiku. Pozostaw na minimum 2 tygodnie, regularnie wstrząsając słoikiem. Przecedź oxymel i przelej do butelek.
Oxymel należy spożyć w ciągu 6 miesięcy. Najlepiej codziennie pić 1-2 łyżki oxymelu z letnią wodą.