Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oxymel* na bazie żywego octu z tarniny, miodu i igieł sosnowych * Z greki starożytnej ὀξύμελι (kwas i miód)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 281
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21601
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 281
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21601
Składniki
Igły sosnowe zalać mieszanką octu i miodu w słoiku. Pozostaw na minimum 2 tygodnie, regularnie wstrząsając słoikiem. Przecedź oxymel i przelej do butelek.
Oxymel należy spożyć w ciągu 6 miesięcy. Najlepiej codziennie pić 1-2 łyżki oxymelu z letnią wodą.