Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oxymel* na bazie żywego octu z tarniny, miodu i igieł sosnowych * Z greki starożytnej ὀξύμελι (kwas i miód)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10499
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336821
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4490
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424188
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10499
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336821
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4490
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424188
Składniki
Igły sosnowe zalać mieszanką octu i miodu w słoiku. Pozostaw na minimum 2 tygodnie, regularnie wstrząsając słoikiem. Przecedź oxymel i przelej do butelek.
Oxymel należy spożyć w ciągu 6 miesięcy. Najlepiej codziennie pić 1-2 łyżki oxymelu z letnią wodą.