Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i bardzo smaczny pasztet z cukinii. Robię go bardzo często w sezonie na cukinię.
Cukinię starłam na tarce o dużych oczkach. Oprószyłam solą i odstawiłam na godzinkę, żeby puściła sok.
Po tym czasie cukinię odcisnęłam z nadmiaru wody i dodałam pozostałe składniki: jajka, cebulę, startą marchew, czosnek przeciśnięty przez praskę. Na koniec żółty starty ser. Przyprawiłam do smaku. Tu jest dowolność dobierania przypraw. Mi pasowały: sól, pieprz czarny, pół łyżeczki papryki ostrej i łyżeczka słodkiej.
Bez żółtego sera pasztet też będzie wyśmienity i troszkę lżejszy. W przypadku tego pasztetu nie obowiązują zasady ścisłego trzymania się przepisu.
Pasztet piekłam w 180 stopniach przez 1 godzinkę. Formę do pieczenia najlepiej wyłożyć papierem do wypieków.
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 156
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 104
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 44
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 205
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 52
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 156
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 104
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 44
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 205
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 52
Składniki
Cukinię starłam na tarce o dużych oczkach. Oprószyłam solą i odstawiłam na godzinkę, żeby puściła sok.
Po tym czasie cukinię odcisnęłam z nadmiaru wody i dodałam pozostałe składniki: jajka, cebulę, startą marchew, czosnek przeciśnięty przez praskę. Na koniec żółty starty ser. Przyprawiłam do smaku. Tu jest dowolność dobierania przypraw. Mi pasowały: sól, pieprz czarny, pół łyżeczki papryki ostrej i łyżeczka słodkiej.
Bez żółtego sera pasztet też będzie wyśmienity i troszkę lżejszy. W przypadku tego pasztetu nie obowiązują zasady ścisłego trzymania się przepisu. Pasztet piekłam w 180 stopniach przez 1 godzinkę. Formę do pieczenia najlepiej wyłożyć papierem do wypieków.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1646
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2348