Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony, stary przepis.
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30469
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2521
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30469
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2521
Składniki
Buraki obrać, pokroić w plastry, ułożyć w słoju razem z przyprawami ( tak, by buraki wypełniły pół słoja ).
3 litry wody zagotować z 1 łyżką soli. Po wystudzeniu, zalać buraki.
Odstawić w ciepłe miejsce na 5 ( 6 ) dni - przykryć papierem.
Odcedzić przez sitko, odstawić w chłodne miejsce na 3 dni.
Zlać do słoików lub butelek, przechowywać w lodówce.