Do góry

Przetwory Przepis na:

Barszcz kiszony z czerwonych buraków

Barszcz kiszony z czerwonych buraków

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 103

Dodano:

Odsłon: 60

Sprawdzony, stary przepis.

Składniki

  • 7 średnich buraków
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka cukru
  • 1 jabłko ze skórką pokrojone
  • sól
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Barszcz kiszony z czerwonych buraków

Przygotowanie

  1. Buraki obrać, pokroić w plastry, ułożyć w słoju razem z przyprawami ( tak, by buraki wypełniły pół słoja ).

  2. 3 litry wody zagotować z 1 łyżką soli. Po wystudzeniu, zalać buraki.

  3. Odstawić w ciepłe miejsce na 5 ( 6 ) dni - przykryć papierem.

  4. Odcedzić przez sitko, odstawić w chłodne miejsce na 3 dni.

  5. Zlać do słoików lub butelek, przechowywać w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń