Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony, stary przepis.
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1042
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 185
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1042
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 185
Składniki
Buraki obrać, pokroić w plastry, ułożyć w słoju razem z przyprawami ( tak, by buraki wypełniły pół słoja ).
3 litry wody zagotować z 1 łyżką soli. Po wystudzeniu, zalać buraki.
Odstawić w ciepłe miejsce na 5 ( 6 ) dni - przykryć papierem.
Odcedzić przez sitko, odstawić w chłodne miejsce na 3 dni.
Zlać do słoików lub butelek, przechowywać w lodówce.