Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony, stary przepis.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9635
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9635
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Buraki obrać, pokroić w plastry, ułożyć w słoju razem z przyprawami ( tak, by buraki wypełniły pół słoja ).
3 litry wody zagotować z 1 łyżką soli. Po wystudzeniu, zalać buraki.
Odstawić w ciepłe miejsce na 5 ( 6 ) dni - przykryć papierem.
Odcedzić przez sitko, odstawić w chłodne miejsce na 3 dni.
Zlać do słoików lub butelek, przechowywać w lodówce.