Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony, stary przepis.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8661
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8661
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Buraki obrać, pokroić w plastry, ułożyć w słoju razem z przyprawami ( tak, by buraki wypełniły pół słoja ).
3 litry wody zagotować z 1 łyżką soli. Po wystudzeniu, zalać buraki.
Odstawić w ciepłe miejsce na 5 ( 6 ) dni - przykryć papierem.
Odcedzić przez sitko, odstawić w chłodne miejsce na 3 dni.
Zlać do słoików lub butelek, przechowywać w lodówce.