Do góry

Przetwory Przepis na:

Chrupiące ogórki na kanapki

Chrupiące ogórki na kanapki

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 77

Dodano:

Odsłon: 1786

Ogórki te są świetne na zimę, kiedy brakuje nam świeżych warzyw na kanapki. Zaznaczam, że kiszonki to naturalne probiotyki. Wspomagają układ trawienny i odpornościowy.

Składniki

  • 5kg ogórki świeże najlepiej większe
  • 6 szkl octu 10 %
  • 6szkl wody
  • 6 szkl cukru
  • ziele angielskie
  • pieprz w ziarnach
  • koperek w całości
  • czosnek
  • 4 łyżki curry
  • 4 łyżki soli
  • liście wisni lub winogrona
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chrupiące ogórki na kanapki

Przygotowanie

  1. -oczyszczone ogórki kroimy w długie plastry takie właśnie na kanapki:) oczywiście ze skórką

    -wkładamy pionowo do czystych słoików

    - z reszty składników (oprócz kopru i liści) robimy zalewę gotując razem składniki

    - do słoiczków z ogórkami wkładamy listek wiśni, trochę kopru i zalewamy gorącą zalewą.

    - mocno zakręcamy i odkładamy do góry dnem. Pamiętajmy aby zakrętki nie były uszkodzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń