Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Także zimą można robić przetwory:)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 223
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2214
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 969
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 223
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2214
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 969
Składniki
Mandarynki dokładnie szorujemy. Pięć z nich z najładniejszą skórką kroimy na małe kawałki razem ze skórką, wrzucamy do garnka o grubym dnie. Resztę mandarynek obieramy ze skórki, kroimy i bez skórki wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą.
Gotujemy na najmniejszym palniku na małym ogniu. Jak się lekko rozprażą, blendujemy. Ponownie stawiamy na gazie, dodajemy cynamon, cukier i żelfix. Składniki te sypiemy powoli cały czas mieszając, żeby nie opadły na dno garnka. Całość gotujemy na najmniejszym palniku na małym ogniu przez około godzinę.
Wrzące przelewamy do wyparzonych słoików, natychmiast zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Tak trzymamy aż słoiki wystygną.