Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Także zimą można robić przetwory:)
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2538
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5530
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2538
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5530
Składniki
Mandarynki dokładnie szorujemy. Pięć z nich z najładniejszą skórką kroimy na małe kawałki razem ze skórką, wrzucamy do garnka o grubym dnie. Resztę mandarynek obieramy ze skórki, kroimy i bez skórki wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą.
Gotujemy na najmniejszym palniku na małym ogniu. Jak się lekko rozprażą, blendujemy. Ponownie stawiamy na gazie, dodajemy cynamon, cukier i żelfix. Składniki te sypiemy powoli cały czas mieszając, żeby nie opadły na dno garnka. Całość gotujemy na najmniejszym palniku na małym ogniu przez około godzinę.
Wrzące przelewamy do wyparzonych słoików, natychmiast zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Tak trzymamy aż słoiki wystygną.