Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Borówki przebrać i opłukać. Jabłka i gruszki pokroić, z wody i cukru ugotować syrop do niego wrzucić gruszki tylko je obgotowując. Następnie wyciągamy je łyżką cedzakową. Do syropu dodać jabłka i borówki, smażymy aż się rozpadną. Pod koniec smażenia wrzucamy gruszki. Jeszcze chwilę smażymy razem. Gorący przekładamy do słoiczków. Można zapasteryzować ok 15 min