Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny do naleśników i nie tylko.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 262
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4846
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 262
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4846
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Składniki
Aronię myjemy ,zalewamy szklanką wrzątku i gotujemy ok 20. ( ja miksuję przed gotowaniem )
Dodać połowę jabłek ,cukier i zagotować około 30 min. ( jabłka dodaje tagże zmiksowane) Pozostawić w garnku na 1 dzień.
Na drugi dzień dodajemy resztę jabłek i gotujemy aż masa będzie szklista.W czasie gotowania zdejmujemy co jakiś czas powstającą pianę. Uważajmy żeby się nie przypalił trzeba dość często mieszać.
Gorący dżem nakładamy do słoików.Pasteryzować ok 20.SMACZNEGO