Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny do naleśników i nie tylko.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 170
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 170
Składniki
Aronię myjemy ,zalewamy szklanką wrzątku i gotujemy ok 20. ( ja miksuję przed gotowaniem )
Dodać połowę jabłek ,cukier i zagotować około 30 min. ( jabłka dodaje tagże zmiksowane) Pozostawić w garnku na 1 dzień.
Na drugi dzień dodajemy resztę jabłek i gotujemy aż masa będzie szklista.W czasie gotowania zdejmujemy co jakiś czas powstającą pianę. Uważajmy żeby się nie przypalił trzeba dość często mieszać.
Gorący dżem nakładamy do słoików.Pasteryzować ok 20.SMACZNEGO