Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem z pomarańczy

Dżem z pomarańczy

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 35

Dodano:

Odsłon: 418

Bardzo prosty i smaczny przepis

Składniki

  • 2 kg pomarańczy
  • 80 dag cukru trzcinowego
  • 2 łyżki masła
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dżem z pomarańczy

Przygotowanie

  1. Umyj pomarańcze. Pokrój je i usuń pestki.

  2. Rozpusć masło z cukrem i dodawaj pokrojone pomarańcze. Przykryj patelnię lub rondel.

  3. Smaż aż będą miękkie. Przełoż do słoików.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń