Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Również dobra, jak ta z czarnej, tylko bardziej kwaskowa. Wymaga trochę więcej czasu, ale tez warto.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 136
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8542
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 359
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4928
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 136
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8542
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 359
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4928
Składniki
Porzeczkę obrać i opłukać, przełożyć do miski. Mały talerzyk wstawić do lodówki ( będzie potrzebny na końcu ).
Dodać cukier i zblendować - krótko.
Przelać wszystko do garnka i gotować na wolnym ogniu ok. 50min. Trzeba zszumować, najlepiej łyżką drewnianą, a nie cedzakową ( kilka razy ).
Pod koniec gotowania, wyjąć talerzyk z lodówki i wylać na niego 1 łyżkę galaretki. Jeżeli po 2-3 min. ścina się , to można przekładać do wyparzonych słoiczków ( masa jest gorąca, słoik powinien chwycić, ja jednak zaraz zagotowuję 3 min. od momentu wrzenia- tak dla spokojności ).