Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Również dobra, jak ta z czarnej, tylko bardziej kwaskowa. Wymaga trochę więcej czasu, ale tez warto.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4100
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416137
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2788
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4100
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416137
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2788
Składniki
Porzeczkę obrać i opłukać, przełożyć do miski. Mały talerzyk wstawić do lodówki ( będzie potrzebny na końcu ).
Dodać cukier i zblendować - krótko.
Przelać wszystko do garnka i gotować na wolnym ogniu ok. 50min. Trzeba zszumować, najlepiej łyżką drewnianą, a nie cedzakową ( kilka razy ).
Pod koniec gotowania, wyjąć talerzyk z lodówki i wylać na niego 1 łyżkę galaretki. Jeżeli po 2-3 min. ścina się , to można przekładać do wyparzonych słoiczków ( masa jest gorąca, słoik powinien chwycić, ja jednak zaraz zagotowuję 3 min. od momentu wrzenia- tak dla spokojności ).