Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do pizzy, kanapek pyszny keczup bez konserwantów
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11980
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1329
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12644
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3927
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11980
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1329
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12644
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3927
Składniki
Zmielić i nasolić 3 łyżeczkami soli na noc. Potem odcisnąć i dodać 40 dag cukru, niepełną szklankę cukru i gotować przez 30 min.
Dodać: 1/2 l przecieru pomidorowego 30%, 2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka papryki słodkiej 1/2 łyżeczka curry Gotować wszystko 15 min na niewielkim ogniu ciągle mieszając, aby się nie przypaliło.
Zmiksować gorące wlać do wyparzonych słoiczków. Przewrócić do góry dnem.