Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do pizzy, kanapek pyszny keczup bez konserwantów
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 455
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 455
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Składniki
Zmielić i nasolić 3 łyżeczkami soli na noc. Potem odcisnąć i dodać 40 dag cukru, niepełną szklankę cukru i gotować przez 30 min.
Dodać: 1/2 l przecieru pomidorowego 30%, 2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka papryki słodkiej 1/2 łyżeczka curry Gotować wszystko 15 min na niewielkim ogniu ciągle mieszając, aby się nie przypaliło.
Zmiksować gorące wlać do wyparzonych słoiczków. Przewrócić do góry dnem.