Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka zachowane prawie w całości, a sok niczym sok tymbark (ale wiadomo, że ten o niebo lepszy). Taki kompot otwieramy, kiedy chcemy. Można go rozcieńczyć wodą. W zimie będzie jak znalazł. Oczywiście wszystkie jabłka się nadają!!! www.ziołowo.pl
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 429
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 399
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1490
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5744
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 429
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 399
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1490
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5744
Składniki
Jabłka należy obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroić na cząstki (dowolnie).
# Umieścić je w słoiku (prawie do pełna).
Wsypać cukier i dodać miętę.
Zalać wodą do pełna, zakręcić i wstawić do pasteryzacji (gotowania) na 15 minut (czas liczyć od zagotowania).
Po tym czasie wyjąć słoiki i dokręcić, a następnie ustawić do góry dnem.