Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3
Dodano: 15.12.2009
Odsłon: 4254
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Namoczyć przenicę, następnie ugotować ją często mieszając ( przewidywalny czas gotowania około 3- 4 godzin).
Po ugotowaniu dodać resztę składników ( może to również być gotowa już masa makowa), i doprawić miodem.
Kutię nałożyć do naczynia i odstawić do lodówki. Podawać zimną. Polecam kupić już gotową masę makową i wymieszać ją z ugotowaną pszenicą. Doprawić miodem i ewentualnie cukrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 25 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Kiedy ja i annawk pisałyśmy te komentarze, w przepisie nie było w ogóle maku ;) teraz dopiero został poprawiony.0 Kto głosował? | Odpowiedz

ursza50 18 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Mak w składnikach jest! Ja jeszcze dodaję więcej bakalii np.daktyle,figi, skórka pomarańczowa kandyzowana, migdały.Przepyszne!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 15 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Mak jest obok pszenicy podstawowym składnikiem kutii... Dziwne, że nie ma go w składnikach.0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 15 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
kutię chyba robi się z makiem, nie widzę go w przepisie - chyba że się mylę?0 Kto głosował? | Odpowiedz