Do góry

Przetwory Przepis na:

LECZO na zimę

LECZO na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 150

Dodano:

Odsłon: 22654

Na zimę będzie jak znalazł...

Składniki

  • papryka-kostka, 1 kg
  • pomidory(obrane ze skórki)-ćwiartki, 0,5 kg
  • cebula-kostka, 0,5 kg
  • kwaśne jabłka-kostka, 0,5 kg
  • olej, 12 łyżek
  • czosnek, 3 ząbki
  • sól, 4 łyżeczki
  • cukier, 7 łyżeczek
  • pieprz mielony, 1 łyżeczka
  • natka, garść
  • cukinia, 1,5 kg
  • przecier pomidorowy, 0,5 l.
  • zioła prowansalskie..., przyprawiamy jak lubimy
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
LECZO na zimę

Przygotowanie

  1. Na olej wrzucić cebulę, paprykę, cukinię, jabłka i pomidory. Dusić. Dodać przecier, i resztę składników-gotować 10-15min. gorące wkładać do słoików.

  2. Zimą podsmażamy na patelni pieczarki i kiełbaskę, dodajemy leczo i czieszymy się smakiem...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń