Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do wielu sałatek i dań raz zrobisz sam w domu i więcej nie kupisz w sklepie!
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2620
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106416
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2620
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106416
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Składniki
Kapustę szatkujemy jak kto woli grubo lub cienko mieszamy z solą i kminkiem (na jeden kilogram kapusty 7 do 10 gramów soli) tak wymieszaną kapustę ugniatamy najlepiej w glinianym naczyniu aż kapusta puści soki na tak przygotowaną kapustę kładziemy talerzyk i obciążamy, ja kładę słoik wypełniony wodą chodzi o to żeby kapusta była przykryta wygniecionym sokiem. Naczynie przykrywamy sciereczką i pozostawiamy na 3 do 5 dni w zależności od temperatury. Smacznego.