Do góry

Przetwory Przepis na:

Młoda kapusta kiszona

Młoda kapusta kiszona

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 41

Dodano:

Odsłon: 171

Dodatek do wielu sałatek i dań raz zrobisz sam w domu i więcej nie kupisz w sklepie!

Składniki

  • Główka młodej kapusty białej, sól, kminek opcjonalnie
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Młoda kapusta kiszona

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy jak kto woli grubo lub cienko mieszamy z solą i kminkiem (na jeden kilogram kapusty 7 do 10 gramów soli) tak wymieszaną kapustę ugniatamy najlepiej w glinianym naczyniu aż kapusta puści soki na tak przygotowaną kapustę kładziemy talerzyk i obciążamy, ja kładę słoik wypełniony wodą chodzi o to żeby kapusta była przykryta wygniecionym sokiem. Naczynie przykrywamy sciereczką i pozostawiamy na 3 do 5 dni w zależności od temperatury. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń