Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do wielu sałatek i dań raz zrobisz sam w domu i więcej nie kupisz w sklepie!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12894
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14172
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12894
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14172
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Składniki
Kapustę szatkujemy jak kto woli grubo lub cienko mieszamy z solą i kminkiem (na jeden kilogram kapusty 7 do 10 gramów soli) tak wymieszaną kapustę ugniatamy najlepiej w glinianym naczyniu aż kapusta puści soki na tak przygotowaną kapustę kładziemy talerzyk i obciążamy, ja kładę słoik wypełniony wodą chodzi o to żeby kapusta była przykryta wygniecionym sokiem. Naczynie przykrywamy sciereczką i pozostawiamy na 3 do 5 dni w zależności od temperatury. Smacznego.