Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do wielu sałatek i dań raz zrobisz sam w domu i więcej nie kupisz w sklepie!
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12450
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 877
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12450
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 877
Składniki
Kapustę szatkujemy jak kto woli grubo lub cienko mieszamy z solą i kminkiem (na jeden kilogram kapusty 7 do 10 gramów soli) tak wymieszaną kapustę ugniatamy najlepiej w glinianym naczyniu aż kapusta puści soki na tak przygotowaną kapustę kładziemy talerzyk i obciążamy, ja kładę słoik wypełniony wodą chodzi o to żeby kapusta była przykryta wygniecionym sokiem. Naczynie przykrywamy sciereczką i pozostawiamy na 3 do 5 dni w zależności od temperatury. Smacznego.