Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na specjalne życzenie trele-morele zamieszczam przepis na niby-nutellę z węgierek, która jest bardzo przydatna do naleśników, ciasta i deserów.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 275
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5027
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4860
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44949
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 580
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 275
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5027
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4860
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44949
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 580
Składniki
Śliwki umyć, usunąć pestki, zemleć w maszynce przez najdrobniejsze sitko. Przełożyć do rondla /najlepiej teflonowego - nie przypali się/.
Dodać cukier i wymieszać. Smażyć ok. 3 godz. na wolnym ogniu.Od czasu do czasu zamieszać. Potem dodać cukier waniliowy i kakao, starannie wymieszać i smażyć jeszcze 15 minut.Gorącą masę nakładać do wyparzonych słoików i pasteryzować 15 minut.