Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na specjalne życzenie trele-morele zamieszczam przepis na niby-nutellę z węgierek, która jest bardzo przydatna do naleśników, ciasta i deserów.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113034
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 407
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 745
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 562
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113034
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 407
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 745
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 562
Składniki
Śliwki umyć, usunąć pestki, zemleć w maszynce przez najdrobniejsze sitko. Przełożyć do rondla /najlepiej teflonowego - nie przypali się/.
Dodać cukier i wymieszać. Smażyć ok. 3 godz. na wolnym ogniu.Od czasu do czasu zamieszać. Potem dodać cukier waniliowy i kakao, starannie wymieszać i smażyć jeszcze 15 minut.Gorącą masę nakładać do wyparzonych słoików i pasteryzować 15 minut.