Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ogórki kwaszone mogą być małosolne jak również po zapasteryzowaniu do przechowania na zimę.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 327
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 327
Składniki
do słoja wkładamy gałązkę porzeczki czarnej i połowę główki czosnku, następnie układamy umyte ogórki. w połowie słoja wsypujemy ok.1/2 paczki przyprawy, wkładamy resztę ogórków. na wierzch dajemy resztę czosnku i przykrywamy liściem chrzanu.
Gotujemy wodę z solą w stosunku 1litr+1-łyżka soli, Po przestudzaniu zalewamy ogórki i odstawiamy na kilka dni do ukiszenia.
Spożywamy jako małosolne, lub po tygodniu kiszenia przekładamy do mniejszych słoików ogórki wraz z przyprawami, zalewamy tą samą wodą ze słoja i zakręcone słoje pasteryzujemy {tylko do zagotowania}, Takie ogórki dalej nie kwaśnieją i są pyszne w okresie zimowym