Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może byc cos lepszego niż ogórki małosolne własnej roboty?
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 623
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 878
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 422
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 623
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 878
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 422
Składniki
1. Ogórki wymoczyć w zimnej wodzie i dokładnie umyć, umieścić w dużym słoju lub kilku mniejszych półtoralitrowych słoikach. 2. Dodać obrane i przekrojone na połówki ząbki czosnku, obrany i pokrojony na kilka kawałków chrzan, koper. 3. W dużym słoju lub kamiennym pojemniku do kieszenia układamy ogórki na przemian z dodatkami. 4. Wszystko zalewamy posoloną wodą (soli dajemy po czubatej łyżce stołowej soli na 1 litr wody, dokładnie mieszamy). Całe ogórki powinny być przykryte zalewą. Przykryć gazą i zabezpieczyć lub docisnąć spodeczkiem. Odstawić w zacienione miejsce na 3 - 5 dni (w zależności od temperatury pomieszczenia).