Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może byc cos lepszego niż ogórki małosolne własnej roboty?
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2418
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 637
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6386
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2418
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 637
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6386
Składniki
1. Ogórki wymoczyć w zimnej wodzie i dokładnie umyć, umieścić w dużym słoju lub kilku mniejszych półtoralitrowych słoikach. 2. Dodać obrane i przekrojone na połówki ząbki czosnku, obrany i pokrojony na kilka kawałków chrzan, koper. 3. W dużym słoju lub kamiennym pojemniku do kieszenia układamy ogórki na przemian z dodatkami. 4. Wszystko zalewamy posoloną wodą (soli dajemy po czubatej łyżce stołowej soli na 1 litr wody, dokładnie mieszamy). Całe ogórki powinny być przykryte zalewą. Przykryć gazą i zabezpieczyć lub docisnąć spodeczkiem. Odstawić w zacienione miejsce na 3 - 5 dni (w zależności od temperatury pomieszczenia).
Przepisy Przetwory
Przetwory
Syrop z kwiatów hyćki-czarnego bzu
Przetwory
Kapusta małosolna
Przetwory
Nalewka z kwiatów czarnego bzu
Przetwory
Ocet z kwiatów czarnego bzu
Syrop z kwiatów hyćki-czarnego bzu
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 445
Kapusta małosolna
Czy wiesz, że ogórki to nie jedyne warzywo, które smakuje wyśmienicie, gdy je...
Odsłon: 2960