Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki w ketchupie

Ogórki w ketchupie

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 59

Dodano:

Odsłon: 8571

Niezwykle delikatne w smaku, z delikatną nutka ketchupu.

Składniki

  • 3 kg ogórków
  • marchew
  • koperek świeży zielone piórka
  • 2l wody
  • s szklanki cukry
  • 2 łyżki soli
  • 1 szklanka octu
  • 16 łyżek ketchupu
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki w ketchupie

Przygotowanie

  1. Ogórki obieramy ze skórki. Na dno słoiczka układamy pokrojoną w plasterki marchewkę ( tak aby zakryła dno ) i wkładamy po jednej gałązeczce koperku na słoiczek.

  2. Wszystkie składniki zalewy zagotować tzn.: 2l wody, 2 szkl. cukru, 1 szkl. octu, 2 łyzki soli, 16 łyżek ketchupu. Gorącą zalewać słoiki.
    Pasteryzować ok 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń