Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3922
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415195
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2495
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3922
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415195
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2495
Składniki
Ogórki obrać pokroić na ćwiartki powkładać do słoików. Do każdeho słoika wsadzić 3 ziarna ziela angielskiego i liść laurowy. Ocet, wode, sól oraz cukier zagotować. Po wystudzeniu dodać musztarde. Ogórki zalać zalewą zakrecić wlożyc do garnka z woda gdy woda sie zagotuje gotować jeszcze 10 minut. Wyjąc z garnka postawic do gory dnem. Po około 2 tygoniach nadają sie do spozycia.