Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.
Ogórki marynowane w musztardzie, która nadaje wyrazistego smaku. Bardzo prost...
Odsłon: 5904
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 125
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 125
Składniki
Ogórki obrać pokroić na ćwiartki powkładać do słoików. Do każdeho słoika wsadzić 3 ziarna ziela angielskiego i liść laurowy. Ocet, wode, sól oraz cukier zagotować. Po wystudzeniu dodać musztarde. Ogórki zalać zalewą zakrecić wlożyc do garnka z woda gdy woda sie zagotuje gotować jeszcze 10 minut. Wyjąc z garnka postawic do gory dnem. Po około 2 tygoniach nadają sie do spozycia.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Pasta z lubczyku bez konserwantów, zamiast maggi
Przetwory
Kiszona młoda kapusta
Przetwory
Pesto z czosnku niedźwiedziego
Przetwory
Ogórki małosolne
Pasta z lubczyku bez konserwantów, zamiast maggi
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 87
Kiszona młoda kapusta
Kiszona młoda kapusta to pyszny dodatek do wielu potraw. Jest lekko słodka i...
Odsłon: 2273