Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2769
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 742
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 89
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2769
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 742
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 89
Składniki
Ogórki obrać pokroić na ćwiartki powkładać do słoików. Do każdeho słoika wsadzić 3 ziarna ziela angielskiego i liść laurowy. Ocet, wode, sól oraz cukier zagotować. Po wystudzeniu dodać musztarde. Ogórki zalać zalewą zakrecić wlożyc do garnka z woda gdy woda sie zagotuje gotować jeszcze 10 minut. Wyjąc z garnka postawic do gory dnem. Po około 2 tygoniach nadają sie do spozycia.