Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobione latem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10396
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3020
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2120
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 816
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10396
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3020
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2120
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 816
Składniki
Paprykę umyć, oczyścić, wydrążyć, pokroić na części, sparzyć wrzątkiem i ułożyć w przygotowanych słoikach.
Wodę zagotować z octem, solą, cukrem, pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Gorącą zalewą zalać paprykę w słoikach, na wierzch nalać 2 łyżki oleju, słoiki zakręcić i pasteryzować 10 – 15 minut, licząc czas od zagotowania wody w kociołku ze słoikami.
Papryka w kwaśnej zalewie może być wykorzystana do sałatek, do kanapek lub do wędlin i mięsa.