Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobione latem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1553
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1308
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1377
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1268
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1553
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1308
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1377
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1268
Składniki
Paprykę umyć, oczyścić, wydrążyć, pokroić na części, sparzyć wrzątkiem i ułożyć w przygotowanych słoikach.
Wodę zagotować z octem, solą, cukrem, pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Gorącą zalewą zalać paprykę w słoikach, na wierzch nalać 2 łyżki oleju, słoiki zakręcić i pasteryzować 10 – 15 minut, licząc czas od zagotowania wody w kociołku ze słoikami.
Papryka w kwaśnej zalewie może być wykorzystana do sałatek, do kanapek lub do wędlin i mięsa.