Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobione latem.
Paprykę umyć, oczyścić, wydrążyć, pokroić na części, sparzyć wrzątkiem i ułożyć w przygotowanych słoikach.
Wodę zagotować z octem, solą, cukrem, pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Gorącą zalewą zalać paprykę w słoikach, na wierzch nalać 2 łyżki oleju, słoiki zakręcić i pasteryzować 10 – 15 minut, licząc czas od zagotowania wody w kociołku ze słoikami.
Papryka w kwaśnej zalewie może być wykorzystana do sałatek, do kanapek lub do wędlin i mięsa.
Papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym z dodatkiem sera żółtego idealnie...
Odsłon: 6884
Pamiętam, papryka była wyzwaniem. Po długich próbach udało mi się w końcu zro...
Odsłon: 8256
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 222
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17094
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 87
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 99
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 66
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 222
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17094
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 87
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 99
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 66
Składniki
Paprykę umyć, oczyścić, wydrążyć, pokroić na części, sparzyć wrzątkiem i ułożyć w przygotowanych słoikach.
Wodę zagotować z octem, solą, cukrem, pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Gorącą zalewą zalać paprykę w słoikach, na wierzch nalać 2 łyżki oleju, słoiki zakręcić i pasteryzować 10 – 15 minut, licząc czas od zagotowania wody w kociołku ze słoikami.
Papryka w kwaśnej zalewie może być wykorzystana do sałatek, do kanapek lub do wędlin i mięsa.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Konfitura z czereśni
Przetwory
Dżem z czereśni
Przetwory
Frużelina truskawkowa
Przetwory
Dżem rabarbarowy
Konfitura z czereśni
Jak zachować smak czereśni na dłużej? Przygotujcie z nich domową konfiturę we...
Odsłon: 803
Dżem z czereśni
Czereśnie są nie tylko słodkie i pyszne, ale także mają dużo witaminy C oraz...
Odsłon: 7316