Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobione latem.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 9
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 458
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 854
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 221
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 9
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 458
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 854
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 221
Składniki
Paprykę umyć, oczyścić, wydrążyć, pokroić na części, sparzyć wrzątkiem i ułożyć w przygotowanych słoikach.
Wodę zagotować z octem, solą, cukrem, pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Gorącą zalewą zalać paprykę w słoikach, na wierzch nalać 2 łyżki oleju, słoiki zakręcić i pasteryzować 10 – 15 minut, licząc czas od zagotowania wody w kociołku ze słoikami.
Papryka w kwaśnej zalewie może być wykorzystana do sałatek, do kanapek lub do wędlin i mięsa.