Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobione latem.
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20228
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1029
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3996
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19094
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20228
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1029
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3996
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19094
Składniki
Paprykę umyć, oczyścić, wydrążyć, pokroić na części, sparzyć wrzątkiem i ułożyć w przygotowanych słoikach.
Wodę zagotować z octem, solą, cukrem, pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Gorącą zalewą zalać paprykę w słoikach, na wierzch nalać 2 łyżki oleju, słoiki zakręcić i pasteryzować 10 – 15 minut, licząc czas od zagotowania wody w kociołku ze słoikami.
Papryka w kwaśnej zalewie może być wykorzystana do sałatek, do kanapek lub do wędlin i mięsa.