Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne ogóreczki z chili, smaczny dodatek do mięs, kanapek oraz jako zakąka do wódeczki
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 271
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 781
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22464
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 271
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 781
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22464
Składniki
Ogórki myjemy. Ogórki kroimy wzdłuż na 2 lub 4 części. Zasypujemy solą, mieszamy i pozostawiamy na 6 godzin. Wodę która powstanie wylewamy.
Dodajemy chili, pieprz i czosnek wyduszony przez praskę, wszystko razem mieszamy. Z octu, oleju i cukru robimy zalewę ,gorącą zalewamy ogórki i również mieszamy. W tej zalewie pozostawiamy na 12 godzin.
Po 12 godzinach układamy ogórki do słoików, do każdego słoika wlewamy tą zalewę żeby przykryła ogórki i zakręcamy słoiki i odstawiamy do spiżarni.