Do góry

Przetwory Przepis na:

Pikantne ogórki z chili

Pikantne ogórki z chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 279

Dodano:

Odsłon: 364

Pikantne ogóreczki z chili, smaczny dodatek do mięs, kanapek oraz jako zakąka do wódeczki

Składniki

  • 2,5 kg ogórków
  • 3 łyżki soli
  • 1 łyżeczka chili
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 główka czosnku
  • 1.5 szklanki octu
  • 8 łyżek oleju
  • 3 szklanki cukru
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pikantne ogórki z chili

Przygotowanie

  1. Ogórki myjemy. Ogórki kroimy wzdłuż na 2 lub 4 części. Zasypujemy solą, mieszamy i pozostawiamy na 6 godzin. Wodę która powstanie wylewamy.

  2. Dodajemy chili, pieprz i czosnek wyduszony przez praskę, wszystko razem mieszamy. Z octu, oleju i cukru robimy zalewę ,gorącą zalewamy ogórki i również mieszamy. W tej zalewie pozostawiamy na 12 godzin.

  3. Po 12 godzinach układamy ogórki do słoików, do każdego słoika wlewamy tą zalewę żeby przykryła ogórki i zakręcamy słoiki i odstawiamy do spiżarni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń