Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne ogóreczki z chili, smaczny dodatek do mięs, kanapek oraz jako zakąka do wódeczki
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Ogórki myjemy. Ogórki kroimy wzdłuż na 2 lub 4 części. Zasypujemy solą, mieszamy i pozostawiamy na 6 godzin. Wodę która powstanie wylewamy.
Dodajemy chili, pieprz i czosnek wyduszony przez praskę, wszystko razem mieszamy. Z octu, oleju i cukru robimy zalewę ,gorącą zalewamy ogórki i również mieszamy. W tej zalewie pozostawiamy na 12 godzin.
Po 12 godzinach układamy ogórki do słoików, do każdego słoika wlewamy tą zalewę żeby przykryła ogórki i zakręcamy słoiki i odstawiamy do spiżarni.