Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją powstania przepisu była chęć zapełnienia nowo powstałej spiżarni. A, że za pasem niemal już pora zimowa - będzie to znakomita, domowa podstawa do zup pomidorowych, sosów do pizzy czy nawet sosów do spaghetti.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8653
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327899
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8653
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327899
Składniki
Pomidory umyłam i obrałam ze skórki. Następnie przekrawałam je na ćwiartki i wydrążałam z nich gniazda nasienne. Najlepiej umieszczać je w osobnym pojemniku, tak aby później powstały dodatkowy sok można było bez trudu przecedzić do pomidorów. Tak przygotowane pomidory zmieliłam w maszynce (można też je zetrzeć na tarce o oczkach takich jak trzemy ziemniaki na placki ziemniaczane). Następnie przetarłam, do garnka ze zmielonymi pomidorami, przez sito gniazda nasienne. Całość postawiłam na piecu doprowadzając do wrzenia. Przecier pomidorowy należy tak gotować (bez przykrywania), aby uzyskać wg nas, satysfakcjonującą konsystencję. Na końcu doprawiłam do smaku i nałożyłam do słoiczków, które pasteryzowałam przez 20 min. Bon apetit :)