Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta w przygotowaniu. Idealna do obiadu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2643
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2643
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Koperek drobno szatkujemy. Wszystko razem łączymy. Dodajemy sól, pieprz i ziele angielskie. Wszystkie składniki na sałatkę zalewamy olejem i octem. Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej pozostawić na całą noc). Sałatkę razem z powstałą zalewą przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 5 minut.