Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta w przygotowaniu. Idealna do obiadu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3856
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 774
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3856
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 774
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Koperek drobno szatkujemy. Wszystko razem łączymy. Dodajemy sól, pieprz i ziele angielskie. Wszystkie składniki na sałatkę zalewamy olejem i octem. Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej pozostawić na całą noc). Sałatkę razem z powstałą zalewą przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 5 minut.