Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta w przygotowaniu. Idealna do obiadu.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6004
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6004
        
        
                Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Koperek drobno szatkujemy. Wszystko razem łączymy. Dodajemy sól, pieprz i ziele angielskie. Wszystkie składniki na sałatkę zalewamy olejem i octem. Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej pozostawić na całą noc). Sałatkę razem z powstałą zalewą przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 5 minut.