Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta w przygotowaniu. Idealna do obiadu.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105438
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 24
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105438
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 24
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Koperek drobno szatkujemy. Wszystko razem łączymy. Dodajemy sól, pieprz i ziele angielskie. Wszystkie składniki na sałatkę zalewamy olejem i octem. Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej pozostawić na całą noc). Sałatkę razem z powstałą zalewą przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 5 minut.