Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta w przygotowaniu. Idealna do obiadu.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1651
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 951
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1651
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 951
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Koperek drobno szatkujemy. Wszystko razem łączymy. Dodajemy sól, pieprz i ziele angielskie. Wszystkie składniki na sałatkę zalewamy olejem i octem. Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej pozostawić na całą noc). Sałatkę razem z powstałą zalewą przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 5 minut.