Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119400
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8980
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3226
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119400
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8980
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3226
Składniki
Cukinie obrać i pokroić w niewielkie słupki.
Cebulę pokroić w piórka.
Każde warzywo włożyć do osobnego naczynia, posolić. Po 2 godz odcedzic, połączyć, dodać startą marchew na grube wiórki, dobrze wymieszać.
Przygotować zalewę z octu, wody i cukru. Wrzącą zalewą zalać warzywa. Gotować 10 min. Gorące przełożyć do wyparzonych słoików.
Pasteryzować 10-15 min