Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25995
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3441
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1448
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25995
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3441
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1448
Składniki
Cukinie obrać i pokroić w niewielkie słupki.
Cebulę pokroić w piórka.
Każde warzywo włożyć do osobnego naczynia, posolić. Po 2 godz odcedzic, połączyć, dodać startą marchew na grube wiórki, dobrze wymieszać.
Przygotować zalewę z octu, wody i cukru. Wrzącą zalewą zalać warzywa. Gotować 10 min. Gorące przełożyć do wyparzonych słoików.
Pasteryzować 10-15 min