Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha /
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 859
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4485
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1097
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 483
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3462
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 859
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4485
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1097
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 483
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3462
Składniki
Czerwone buraki ugotować, ostudzić, obrać ze skórki i umyć. Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czerwoną paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Do dużego garnka przełożyć czerwoną paprykę i cebulę. Dodać do nich wodę, ocet, olej, cukier i sól. Razem wymieszać i gotować na małym ogniu, pod przykryciem 10 minut. Następnie dodać starte czerwone buraki. Razem wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.
Gorącą sałatkę nakładać do czystych i suchych słoików. Słoiki zakręcić i położyć do góry dnem (można je tak przechowywać w spiżarce).