Przetwory Przepis na:
Sałatka z marchwi i fasolki szparagowej

Składniki
- fasolka szparagowa, 1,5kg
- marchew, 1kg
- cebula, 0,5kg
- ocet, 4łyżki
- cukier, 3łyżki
- sól, 2łyżki
- koncentrat pomidorowy, 1 słoiczek
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Marchew trzemy na tarce na dużych oczkach, fasolkę kroimy na kawałki, cebule kroimy w drobną kostkę,
-
Do rondla wlewamy 3/4 szklanki oleju i 8łyżek wody wkładamy marchew i dusimy do miękkość, cebulkę zeszklić na 1/2 szkl. oleju . Fasolkę gotujemy do miękkości.Gdy wszystko już będzie gotowe , przekładamy do jednej miski dodajemy pozostałe składniki mieszamy , wkładamy do słoików i pasteryzujemy 15 minut .
Komentarze do przepisu (3)

Ania704 20 października 2009Zgłoś do usunięcia
Ja robiłam ją w tamtym roku na zimę i nic się z nią nie działo , może po prostu źle zakręcona była i dlatego się odwekowuje2 Kto głosował? | Odpowiedz

agus32 19 października 2009Zgłoś do usunięcia
Zgadzam się z arabelką nie wiem czy to wina fasoli czy cebuli ,że nie można jej dłużej przechowywać.Ale bardzo dobrze smakuje na świeżo.Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Arabelka 19 października 2009Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam ale odwekowuje się co prawda nie z twojego przepisu,ale nie polecam do dłuższego przechowywania.A tak na krótko to nie złe.Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz