Przetwory Przepis na:
Sałatka z ogórków w zalewie

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 19
Dodano: 23.07.2010
Odsłon: 7418
łatwa w przygotowaniu, dodatek do obiadu
Składniki
- 2 kg ogórków - pokroić w cieńkie plasterki (ze skórką)
- 2 duże cebule - pokrojone w krążki
- 2 duże marchewki - zetrzeć na dużych oczkach tarki
- 2 duże czerwone papryki - pokrojone w kostkę
- zielony koper lub jak kto woli nać pietruszki - drobno posiekane, wg. uznania
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Zalewa: 1/2 szk octu, 1/2 szk cukru, 1/2 szk oleju
-
warzywa razem z zalewą wymieszć posolić do smaku i odstawić na 2 lub 3 godziny, a następnie przełożyć do słoików i pasteryzować 15-20 min.
Komentarze do przepisu (0)