Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe, a do tego ten kolor :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 750
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1023
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2050
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 750
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1023
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2050
Składniki
Obraną dynię, pokrojoną w kostkę wrzucamy do garnka i smażymy, aż do rozgotowania. Oczywiście cały czas mieszamy i pilnujemy, żeby się nie przypaliła. Pod koniec możemy rozdrobnić wszystko tłuczkiem do ziemniaków.
Dodajemy cukier i startą skórkę z cytryn i pomarańczy. Smażymy, aż masa zacznie gęstnieć.
Dodajemy sok wyciśnięty z cytryn i pomarańczy i smażymy jeszcze z 20-30 minut.
Gorące wykładamy do słoiczków i pasteryzujemy około 20 minut.