Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe, a do tego ten kolor :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8557
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3022
Polecam.
Odsłon: 1800
Polecam.
Odsłon: 514
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8557
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3022
Polecam.
Odsłon: 1800
Polecam.
Odsłon: 514
Składniki
Obraną dynię, pokrojoną w kostkę wrzucamy do garnka i smażymy, aż do rozgotowania. Oczywiście cały czas mieszamy i pilnujemy, żeby się nie przypaliła. Pod koniec możemy rozdrobnić wszystko tłuczkiem do ziemniaków.
Dodajemy cukier i startą skórkę z cytryn i pomarańczy. Smażymy, aż masa zacznie gęstnieć.
Dodajemy sok wyciśnięty z cytryn i pomarańczy i smażymy jeszcze z 20-30 minut.
Gorące wykładamy do słoiczków i pasteryzujemy około 20 minut.