Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe, a do tego ten kolor :)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2465
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2465
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Obraną dynię, pokrojoną w kostkę wrzucamy do garnka i smażymy, aż do rozgotowania. Oczywiście cały czas mieszamy i pilnujemy, żeby się nie przypaliła. Pod koniec możemy rozdrobnić wszystko tłuczkiem do ziemniaków.
Dodajemy cukier i startą skórkę z cytryn i pomarańczy. Smażymy, aż masa zacznie gęstnieć.
Dodajemy sok wyciśnięty z cytryn i pomarańczy i smażymy jeszcze z 20-30 minut.
Gorące wykładamy do słoiczków i pasteryzujemy około 20 minut.