Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe, a do tego ten kolor :)
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 69
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 46
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9321
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 69
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 46
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9321
Składniki
Obraną dynię, pokrojoną w kostkę wrzucamy do garnka i smażymy, aż do rozgotowania. Oczywiście cały czas mieszamy i pilnujemy, żeby się nie przypaliła. Pod koniec możemy rozdrobnić wszystko tłuczkiem do ziemniaków.
Dodajemy cukier i startą skórkę z cytryn i pomarańczy. Smażymy, aż masa zacznie gęstnieć.
Dodajemy sok wyciśnięty z cytryn i pomarańczy i smażymy jeszcze z 20-30 minut.
Gorące wykładamy do słoiczków i pasteryzujemy około 20 minut.