Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe, a do tego ten kolor :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Obraną dynię, pokrojoną w kostkę wrzucamy do garnka i smażymy, aż do rozgotowania. Oczywiście cały czas mieszamy i pilnujemy, żeby się nie przypaliła. Pod koniec możemy rozdrobnić wszystko tłuczkiem do ziemniaków.
Dodajemy cukier i startą skórkę z cytryn i pomarańczy. Smażymy, aż masa zacznie gęstnieć.
Dodajemy sok wyciśnięty z cytryn i pomarańczy i smażymy jeszcze z 20-30 minut.
Gorące wykładamy do słoiczków i pasteryzujemy około 20 minut.