Do góry

Przetwory Przepis na:

Suszone wiśnie

Suszone wiśnie

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 213

Dodano:

Odsłon: 1410

Suszone wiśnie to idealny dodatek do ciast np. sernika (szczególnie dla osób, które nie przepadają za rodzynkami). Suszone wiśnie świetnie też smakują w musli. Polecam:)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Suszone wiśnie

Przygotowanie

  1. Wiśnie dokładnie umyć i wydrylować.

  2. Blaszki do pieczenia wyłożyć pergaminem. Rozłożyć wiśnie - może być tylko jedna warstwa.

  3. Suszyć 2 godziny w temp. ok. 60 stopni. Następnie po przestygnięciu suszyć ponownie ok. 2 godzin.
    Co jakiś czas trzeba przemieszać (odwracać) owoce.
    Czas suszenia może się różnić - zależy od wielkości i soczystości owoców.

  4. Uwaga! Oczywiście owoce można również suszyć w elektrycznych suszarkach do żywności.

  5. Przechowywanie: w szczelnych pojemniczkach, w suchym pomieszczeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń