Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszone wiśnie to idealny dodatek do ciast np. sernika (szczególnie dla osób, które nie przepadają za rodzynkami). Suszone wiśnie świetnie też smakują w musli. Polecam:)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Składniki
Wiśnie dokładnie umyć i wydrylować.
Blaszki do pieczenia wyłożyć pergaminem. Rozłożyć wiśnie - może być tylko jedna warstwa.
Suszyć 2 godziny w temp. ok. 60 stopni. Następnie po przestygnięciu suszyć ponownie ok. 2 godzin. Co jakiś czas trzeba przemieszać (odwracać) owoce. Czas suszenia może się różnić - zależy od wielkości i soczystości owoców.
Uwaga! Oczywiście owoce można również suszyć w elektrycznych suszarkach do żywności.
Przechowywanie: w szczelnych pojemniczkach, w suchym pomieszczeniu.