Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszone wiśnie to idealny dodatek do ciast np. sernika (szczególnie dla osób, które nie przepadają za rodzynkami). Suszone wiśnie świetnie też smakują w musli. Polecam:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Wiśnie dokładnie umyć i wydrylować.
Blaszki do pieczenia wyłożyć pergaminem. Rozłożyć wiśnie - może być tylko jedna warstwa.
Suszyć 2 godziny w temp. ok. 60 stopni. Następnie po przestygnięciu suszyć ponownie ok. 2 godzin. Co jakiś czas trzeba przemieszać (odwracać) owoce. Czas suszenia może się różnić - zależy od wielkości i soczystości owoców.
Uwaga! Oczywiście owoce można również suszyć w elektrycznych suszarkach do żywności.
Przechowywanie: w szczelnych pojemniczkach, w suchym pomieszczeniu.