Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15974
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6434
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15974
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6434
Składniki
Zagotować wodę z cukrem, kwaskiem cytr. i cytryną - wystudzić, Dać do tego kwiaty bzu zerwane w suchy słoneczny dzień, bez ogonków, NIE PŁUKAĆ gdyż najwięcej cennych składników znajduje się w pyłku. Zostawić na 48 godz. Po tym czasie zlać sok, przelać do słoików i pasteryzować lub zagotować i wlewać do wyparzonych słoików ,zamknąć i odwracać do góry dnem.
Ja troszkę zmodernizowałam przepis z połowy cukru i odrobiny wody (kilka łyżek) zrobiłam karmel, który połączyłam z wodą z cukrem, ale BARDZO!!!! ostrożnie,
No cóż, ale przepis do wykorzystania w przyszłym roku.