Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12559
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12559
Składniki
Zagotować wodę z cukrem, kwaskiem cytr. i cytryną - wystudzić, Dać do tego kwiaty bzu zerwane w suchy słoneczny dzień, bez ogonków, NIE PŁUKAĆ gdyż najwięcej cennych składników znajduje się w pyłku. Zostawić na 48 godz. Po tym czasie zlać sok, przelać do słoików i pasteryzować lub zagotować i wlewać do wyparzonych słoików ,zamknąć i odwracać do góry dnem.
Ja troszkę zmodernizowałam przepis z połowy cukru i odrobiny wody (kilka łyżek) zrobiłam karmel, który połączyłam z wodą z cukrem, ale BARDZO!!!! ostrożnie,
No cóż, ale przepis do wykorzystania w przyszłym roku.