Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MARYNOWANE SERDELKI
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 251
W 7. odcinku show Mateusza Gesslera "Para do gara. Ona mówi on gotuje" przeds...
Odsłon: 30
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 251
W 7. odcinku show Mateusza Gesslera "Para do gara. Ona mówi on gotuje" przeds...
Odsłon: 30
Składniki
Cebule i czosnek obrac, pokroic na plasterki. Cebule zeszklic na oleju, dodac czosnek, liscie laurowe, ziele angielskie i pieprz. Zalac octem i 2 szklankami wody, gotowac 10 min. , zdjac z ognia i calkowicie ostudzic. Serdelki obrac ze skory, pokroic na kawalki dlugosci 6 cm i naciac wzdluz. W szlkanym sloju ukladac na przemian serdelki i cebule. Zalac marynata i odstawic na dwa dni do lodowki. Najlepsze sa z salatka ziemniaczana.