Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowej roboty zakwas!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4231
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416724
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4231
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416724
Składniki
Mąkę mieszamy z 1 l ciepłej przegotowanej wody (nie może być gorąca, żeby z mąki nie zrobiły się grudki). Dodajemy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. I gotowe! Najlepiej użyć kamionki i nakryć lnianą ściereczką. Pozostawiamy w ciepłym i ciemnym miejscu na około 4 - 5 dni.