Do góry

Przetwory Przepis na:

Zakwas z buraczkow na barszcz czerwony.

Zakwas z buraczkow na barszcz czerwony.

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 239

Dodano:

Odsłon: 3478

Najlepsze na prawdziwy barszcz czerwony oraz naturalna dawka witamin.

Składniki

  • 1 kg burakow czerwonych
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • 1 cebula
  • 4 zabki czosnku
  • 2 lyzeczki kminku
  • 2 lyzeczki soli
  • 2 lyzeczki cukru
  • 3 l przegotowanej wody
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zakwas z buraczkow na barszcz czerwony.

Przygotowanie

  1. Umyte buraczki obieramy ze skorki i kroimy na kawaleczki,,,zalewamy przegotowana woda,dodajemy pozostale warzywa umyte i pokrojone na drobniejsze czesci,kolejno dodajemy przyprawy,przykrywamy i odstawiamy na 3 dni w cieple miejsce.Po minionym czasie zlewamy sok do wyparzonych sloikow.Tak otrzymanyzakwas jest wysmienity na barszcz oraz bezposrednio do picia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń