Do góry

Przetwory Przepis na:

Zupa jagodowa(Blaberjasupa)

Zupa jagodowa(Blaberjasupa)

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1652

Dodano:

Odsłon: 1252

Lekka i przepyszna, dla naszych milusinskich i nie tylko :))

Składniki

  • jagody czarne(swieze lub mrozone), 250g
  • cukier, 150g
  • maka kukurydziana, 30g
  • woda, 1750 ml
  • ZIMNA WODA, 100 ml
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa jagodowa(Blaberjasupa)

Przygotowanie

  1. Jagody wrzucamy do wrzacej wody i gotujemy 5 minut.Dodajemy cukier i mieszamy na wolnym ogniu, az sie rozpusci.

  2. Make kukurydziana rozrabiamy z zimna woda i zageszczamy zupe.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń