Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aksamitny pasztet z gęsi z ziołami"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 528
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10642
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13475
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2732
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 528
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10642
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13475
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2732
Składniki
Gęś oczyścić, podzielić na kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą (5 l), dodać 5 liści laurowych, 10 sztuk ziela angielskiego, obrane warzywa, opalone cebule, doprawić, gotować 2 godz.
Boczek zemleć, łyżkę masy wysmażyć. Na tłuszczu obsmażyć wątróbkę, dodać obrane i pokrojone jabłka, wystudzić.
Wywar przecedzić. W 1/2 l namoczyć kajzerki. Gęsinę oddzielić od kości, zemleć z odciśniętymi bułkami, ugotowanymi warzywami i wątróbką, wymieszać z surowym boczkiem i jajkami, przyprawić. Masę przełożyć do keksówek wysmarowanych tłuszczem i obsypanych tartą bułką. Piec 1 godz. w 180oC.
ok. 200 minut
Wątróbkę przed smażeniem dokładnie oczyść z błon. Warto też moczyć ją przez godzinę w mleku, będzie delikatna w smaku.Źródło: Twoje Imperium