Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kieszonki schabowe nadziewane goudą"
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cztery grube plastry. Każdy natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odłożyć na pół godziny (ale nie do lodówki!).
Schłodzony ser pokroić na 4 części, zanurzyć w śmietanie, oprószyć pieprzem.
Każdy kotlet przekroić wzdłuż, by utworzyć kieszonkę. Otwór wypełnić serem, spiąć wykałaczkami.
Kotlety oprószyć mąką, odsmażyć szybko na maśle, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekać ok. 10 min w temp. 200oC.
ok. 60 minut.
Danie włóż do piekarnika dosłownie tylko na kilka minut, by ser za mocno się nie przypiekł. Podawaj z fasolką z wody.Źródło: Twoje Imperium
Młoda kapusta z mięsem, pomidorami, pachnąca koperkiem. To danie to smak wios...
Odsłon: 265
Sernik z musem czekoladowym na herbatnikach. Delikatnie słodki, puszysty mus,...
Odsłon: 76
Przepis znalazłam w internecie, wydał mi się ciekawy i oryginalny. Ciasto wys...
Odsłon: 43539
Młoda kapusta z mięsem, pomidorami, pachnąca koperkiem. To danie to smak wios...
Odsłon: 265
Sernik z musem czekoladowym na herbatnikach. Delikatnie słodki, puszysty mus,...
Odsłon: 76
Przepis znalazłam w internecie, wydał mi się ciekawy i oryginalny. Ciasto wys...
Odsłon: 43539
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cztery grube plastry. Każdy natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odłożyć na pół godziny (ale nie do lodówki!).
Schłodzony ser pokroić na 4 części, zanurzyć w śmietanie, oprószyć pieprzem.
Każdy kotlet przekroić wzdłuż, by utworzyć kieszonkę. Otwór wypełnić serem, spiąć wykałaczkami.
Kotlety oprószyć mąką, odsmażyć szybko na maśle, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekać ok. 10 min w temp. 200oC.
ok. 60 minut.
Danie włóż do piekarnika dosłownie tylko na kilka minut, by ser za mocno się nie przypiekł. Podawaj z fasolką z wody.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1709
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2380