Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 847
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 847
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Wątróbki wypłucz i oczyść z żyłek . Cebulę i marchewkę obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę, następnie podsmaż kilka minut, następnie dodaj 5-6 łyżek wody i duś około 10 minut.Zdejmij z patelni.
Następnie na tej samej patelni podsmaż do zrobienia wątróbki , dodaj podsmażoną cebulę i marchewkę, dopraw do smaku solą, tymiankiem i majerankiem dodaj dwie łyżki masła, kilka łyżek wody i duś całość jeszcze 15 minut.
Gdy wszystko będzie miękkie wlej śmietanę i gotuj jeszcze około 15 minut. Następnie zmiel wszystko na jednolitą masę, w razie potrzeby dopraw do smaku.
Przełóż do słoików, na wierzch włóż łyżkę masła i zakręć słoik. Po wystygnięciu wstaw do lodówki. Najlepiej smakuje z pieczywem i ogórkiem kiszonym.