Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 634
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 801
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1612
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 634
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 801
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1612
Składniki
Wątróbki wypłucz i oczyść z żyłek . Cebulę i marchewkę obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę, następnie podsmaż kilka minut, następnie dodaj 5-6 łyżek wody i duś około 10 minut.Zdejmij z patelni.
Następnie na tej samej patelni podsmaż do zrobienia wątróbki , dodaj podsmażoną cebulę i marchewkę, dopraw do smaku solą, tymiankiem i majerankiem dodaj dwie łyżki masła, kilka łyżek wody i duś całość jeszcze 15 minut.
Gdy wszystko będzie miękkie wlej śmietanę i gotuj jeszcze około 15 minut. Następnie zmiel wszystko na jednolitą masę, w razie potrzeby dopraw do smaku.
Przełóż do słoików, na wierzch włóż łyżkę masła i zakręć słoik. Po wystygnięciu wstaw do lodówki. Najlepiej smakuje z pieczywem i ogórkiem kiszonym.