Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68783
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2099
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68783
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2099
Składniki
Wątróbki wypłucz i oczyść z żyłek . Cebulę i marchewkę obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę, następnie podsmaż kilka minut, następnie dodaj 5-6 łyżek wody i duś około 10 minut.Zdejmij z patelni.
Następnie na tej samej patelni podsmaż do zrobienia wątróbki , dodaj podsmażoną cebulę i marchewkę, dopraw do smaku solą, tymiankiem i majerankiem dodaj dwie łyżki masła, kilka łyżek wody i duś całość jeszcze 15 minut.
Gdy wszystko będzie miękkie wlej śmietanę i gotuj jeszcze około 15 minut. Następnie zmiel wszystko na jednolitą masę, w razie potrzeby dopraw do smaku.
Przełóż do słoików, na wierzch włóż łyżkę masła i zakręć słoik. Po wystygnięciu wstaw do lodówki. Najlepiej smakuje z pieczywem i ogórkiem kiszonym.