Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 654
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1384
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458424
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1655
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 654
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1384
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458424
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1655
Składniki
Wątróbki wypłucz i oczyść z żyłek . Cebulę i marchewkę obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę, następnie podsmaż kilka minut, następnie dodaj 5-6 łyżek wody i duś około 10 minut.Zdejmij z patelni.
Następnie na tej samej patelni podsmaż do zrobienia wątróbki , dodaj podsmażoną cebulę i marchewkę, dopraw do smaku solą, tymiankiem i majerankiem dodaj dwie łyżki masła, kilka łyżek wody i duś całość jeszcze 15 minut.
Gdy wszystko będzie miękkie wlej śmietanę i gotuj jeszcze około 15 minut. Następnie zmiel wszystko na jednolitą masę, w razie potrzeby dopraw do smaku.
Przełóż do słoików, na wierzch włóż łyżkę masła i zakręć słoik. Po wystygnięciu wstaw do lodówki. Najlepiej smakuje z pieczywem i ogórkiem kiszonym.